Cannabis kan bli nytt läkemedel mot Alzheimers

Cannabis är bättre än dom läkemedel som finns idag?

Ämne i cannabis kan bli nytt läkemedel mot Alzheimers sjukdom.


Ett aktivt ämne i växten, och drogen, cannabis har visat sig ha potential för att sakta ner utvecklingen av den dödliga demenssjukdomen Alzheimers sjukdom. Forskningen har publicerats i Molecular Pharmaceutics och är genomförd av ansedda Scripps Research Institute i Kalifornien.

Alzheimers sjukdom är en demenssjukdom som idag inte går att stoppa. Den går att lindra och det går att fördröja det fruktade slutet något. Varje typ av behandlingen med potential att stoppa sjukdomen är därför ytterst signifikant.

Ämne i cannabis inhibiterar AChE bättre än propidium

Ämnet stoppar enzymet AChE som tros vara betydelsefullt för bildningen av amyloidplacket. Det är inte helt bevisat att placket i hjärnan orsakar Alzheimers sjukdom men placket är nära associerat med sjukdomen.

Forskarna tror att ämnet eller syntetiska varianter kan ge möjlighet till nya behandlingsmetoder:

- Även om vi självklart inte talar för användningen av illegala droger ger upptäcken övertygande bevis för att ämnet inhibiterar AChE kraftigt och kraftigare än övriga tillgängliga AChE inhibitatorer, berättar Ph.D Kim Janda vid forskningsinstitutet Scripps Research som publicerat forskningen.

- När ämnet jämfördes med propidium, som är en av de mest effektiva kända inhibitatorerna, visade det sig att ämnet i cannabis fullständigt blockerade den negativa effekten av AChE medan propidium inte klarade av det.

Forskningen har också visat att ämnet är tydligt mer effektivt än de två läkemedlen donepezil och tactrine.

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0