Cannabis lindrar neuropati vid HIV

En studie gjord av University of California, San Francisco visar att cannabis kan lindra HIV-associerad neuropati i fötterna. Neuropati är skador i nerverna som leder till smärta, brännande känslor, domningar m.fl. smärtor spontant eller när kroppsdelen vidrörs.

Diabetes, HIV, herpes och alkoholism är några av de vanligaste orsakerna till neuropati. Neuropati kan vara ytterst smärtsamt och kraftigt försämra livskvalitén.

Cannabis lindrar neuropati

I studien som University of California, San Francisco genomförde minskade smärtan med 34%. Studien var slumpmässig och placebokontrollerad.

- Denna placebo-kontrollerade kliniska studie visar att människor med HIV och som röker cannabis har substantiellt större smärtreduktion än de som inte rökte cannanbis, förklarar Donald I. Abrams, MD, UCSF professor i klinisk medicin och som arbetat med studien.

- Resultaten ger bevis för att det finns en mätbar medicinsk fördel av att röka cannabis för dessa patienter.

Studien publiceras i Neurology

Studien publiceras i Neurology och 50 patienter med HIV med HIV-associerad neuropati deltog i studien.

Patienten delades slumpmässigt in i två lika grupper. I en grupp rökte man cannabis medan placebogruppen fick identiska cigaretter.

- Även om antiretroviral behandling har minskat förekomsten och allvarligheten av HIV-relaterade neurologiska komplikationer fortsätter neuropati att påverka en av tre patienter, förklarar Cheryl A. Jay, MD, UCSF professor of klinisk neurologi.

- Det finns ingen behandling godkänd av FDA för behandling av HIV-relaterat neuropati, avslutar Cheryl A. Jay.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0