Fredas munch

 

 

Ingredienser:

Bottnar sockerkaksdel:

Bottnar marängdel:

Fyllning:

glutenfritt Glutenfritt -Byt ut mjölet mot Finax glutenfria italienska mjölmix (samma mängd) så blir tårtan glutenfri.

Gör så här:

Rör margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.

Rör i mjölet och till sist mjölken.

Bred ut smeten antingen i en långpanna ca 20x35 cm eller 25x30 cm klädd med bakplåtspapper eller också i två runda formar med löstagbar kant (smörjda och bröade om det inte är teflon) ca 20 cm i diameter. Gör du tårtan i långpanna får du en rektangulär tårta.

Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.

Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan/runda formarna.

Strö över mandelspån om du vill ha det.

Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter.

Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret eller lossar kanterna på formarna.

Vispa grädden till fyllningen och ta fram frukt eller bär.

Om du gjort kakan i långpanna: Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat. Om du gjort kakan i rund form. Ta försiktigt loss den ena bottnen från formen med hjälp av en stekspade och flytta den till ett runt tårtfat.

Bred på grädden på bottnen och fördela frukt/bär. Lägg på den andra bottnen (ta försiktigt loss den också).

Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0